22 septembra 2008

Stacionárne radary

Nikde na slovenskom internete neviem nájsť rozumnú a platnú informáciu, že kde na slovenských cestách narazíme na funkčné stacionárne radary, možno čitatelia jebalpsa budú múdrejší sa poradia.

Ja viem o troch funkčných - jeden je na D1-tke okolo 100-ho kilometra, teda pred Trenčínom zo smeru od Bratislavy, druhý presne na tom istom mieste, ale v opačnom smere. Evidentne merajú obidva, pretože "antiradar" ich detekuje v pásme Ka. Ale čo robia aj naozaj - okrem vysielania Ka lúčov, to neviem. Nájde sa niekto, kto platil pokutu kvôli týmto radarom?

Tretí, o ktorom viem, je na vjazde do Sučian v smere od Ružomberka. Ten nie je v pásme Ka, lebo "antiradar" na ktorom sú vypnuté iné pásma je ticho. Ale dosť sa o ňom popísalo, takže predpokladajme, že funguje. Má ho ale v správe mestská polícia, takže s ich právomocami by som to nevidel také horúce.

Viete o iných, funkčných, a teda reálne nepríjemných radaroch - a teda aj o tom, že čo je výsledkom ich merania?

pošli na vybrali.sme.sk

2 komentáre:

  1. Staci ak si nainstalujete aplikaciu IGO (najnovsiu) a ta v sebe obsahuje vsetky zname stacionarne radary nielen na slovensku

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dalsi je pri vjazde do BA z D2 mesia asi na useku 10km priemernu rýchlost a koniec pri OVM Lamac, a dalši pri vjazde do tunela Sitina z oboch stran a opat meria usekovu rýchlost v celej sitine teda 80km/h musis mat priemer.

    OdpovedaťOdstrániť